maanantai 20. joulukuuta 2010

Dunyayi Kurtaran Adam (The Man Who Saves The World)

Meikäläinen on harrastellut elokuvia melkein koko pienen iän. Verkkokalvojeni edessä on vilistänyt ties minkälaista kulttuuripläjäystä ö-luokan splattereista holly- ja bollywoodstuubaan asti. Aina hauskimpia elokuvia on sellaiset jotka on tehty vakavissa mielin, korkeassa tahtotilassa ja silti lopputulos on ikävä kyllä jotain ihan käsittämättömän huonoa..ehkä parhaimmillaan kulttia tai/ja camppiä. Plan 9 from outher space liene kuuluisimmista jo siksi että se on valittu monta kertaa maailman historian huonoimmaksi elokuvaksi..mutta tuo ei ole vielä mitään, mielestäni Dunyayi vetää paremmaksi.


Vuonna 1982 ilmestyi Turkkilainen "The man Who saves the world" elokuva, kulkee myös nimellä "Turkish Star wars". Tässä on sitä jotain, rainaan on yhdistetty härskisti kuvamateriaalia mm. tähtien sodasta ja taisteluplaneetta galacticasta, samoin tunnarit vaihtelee mm. galactican ja indiana jonesin välillä. Kaikki on pyyhkästy "hienoisti" leikaten kasaan vilmin tekijöiden omien kuvausten kanssa ja tässä se vasta loiste tulee. Pahvista väkästetyt naamiot ja mykistävät efektit viitoittavat visuaalisia makunystyröitä sellaisella vauhdilla ettei tiedä itkeekö vai nauraako...vai lopettaako suosiolla leffan katselun kesken kaiken. Itselleni oli yksi asia varma; yhdeltä istumalta ei tätä jaksanut millään katsoa ja eteenpäin kelausnappulalle oli käyttöä.

Seuraavassa pari tyylinäytettä kuinka elokuvan sankarit sparraa Rocky elokuvien tavoin:



... ja tietysti leffatraileri, tämä oikeastaan kertoo tasosta kaiken:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D