keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Hevosjuttuja

Tiedättekö mistä tietää että maailma on "valmis"..tai että suurimmat maailman ongelmat on yhteiskunnassa ratkottu? ..silloin kun yhteiskunnallise murheet ovat typerääkin typerämmät - näin ainakin teoriassa. Nyt viittaan taas yhteen median tuomaan kotkotukseen, joka liittyy käytettyyn hevosen lihaan eineksissä. Tämä juttu nyt vähä myöhässä tuleva, mutta kai sitä vieläkin jossain vatvotaan.

Juttu siis lähti siitä että joissain einesruuissa ilmeni että on käytetty hevosen lihaa raaka-aineena. Tarkennettuna ongelma oli siinä että eineksen tuoteselostuksessa ei oltu mainittu hevosta raaka-aineena. Meillähä kotimaassa tämä kait ei alunperin noussut niin suureksi jutuksi kuin Britanniassa, jossa hevonen on omassa kulttuurissaan elikko, mitä ei sovi ihmisten syövän. Vähän sama kuin meillä joku söisi kotieläimiä tai jossain x-maassa syötettäisiin heille pyhiksi eläimiksi määriteltyä elikoita.



No tottakai asiasta nousi älämölö EU:ssa ja toki Suomi kitkuttaa mukana. Tässä on töllöstä tullut taas yhteiskunnan varoilla pidettyä paneeleita toinen toisen jälkeen jossa jotkut "tietäjät" kaakattaa ja jeesustelee aiheesta. Samalla on kissojen ja koirien kanssa etsitty eri tuotteita, missä hevosen lihaa voisi löytyä..ja onhan niitä löytynyt. Pouttu mm. veti kebappilihaa markkinoilta hirveet määrät ja jonkun viranomaissuostuttelun jälkeen saivat luvan jakaa niitä vähäosaisille.

Huvittavaa ja ristiriitaista hommassa on se, että kyse on siitä ETTÄ KYSEISTÄ LIHAA EI OLTU MERKITTY tuotteeseen.Tässä on ties mikä taho yrittänyt epätoivoisesti selvittää olisiko siinä hevosen lihassa nyt jotain vaarallista - ei ole, hevosesta tehtyä metukkaa esim. on maassamme syöty kymmeniä vuosia ilman ongelmaa. Toki yhdessä paneelissa oli joku nainen valittamassa millaisen elämän teuraaksi joutuva hevonen on joutunut elämään ja sen takia NYT TÄSSÄ asiassa on äänessä. Erikoista on siis se että juuri hevonen häntä huolettaa, muut teuraselikot ei ilmeisesti. Toinen juttu on sitten se, että mitä siinä tuotteen kyljessä pitää lukea että kyseinen nainen ja vastaavat hengen heimolaiset vakuuttuun elikon "hyvästä elämästä"? ..eläimen pitämä päiväkirja tuoteselostuksessa?

K-kauppias on varmistanut ettei asiakkaalle jää epäselväksi onko lohessa hevosen lihaa vai ei

Toki Poutun tavoin moni firma on nähnyt avautuvan markkinointimahdollisuuden tilanteessa. Niinpä myös Ikea kovaan ääneen on uutisoinut mistä liikkeistä on "lihapullansa" vetänyt pois. Huvittavaa on se että se muutaman euron lihapullasetti on tehty taatusti kaiken näköisestä kuonasta, johan hinta jo kielii sen - hevosen liha siinä on varmasti pienin murhe. Mitähän seuraavaksi? ..mistä on "kalapuikot" tehty - kukaan ei halua tietää. Tämä uutisointi ja rallatus kertoo tosin "sivistyneen" ja "kehittyneen" nykyihmisen tilasta, nimittäin uutisten mukaan joillekin (nuorille) oli yllätys hevosta maailmassa syödään. Alkaa haiskahtamaan taas tälle "miksi pitää sähköä tehdä kun sitä saa töpselistäkin" hörinalle. Alla aiheeseen liittyen surullista luettavaa "nykyihmisen" ajatuksen juoksusta ja maailmantietoudesta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D