lauantai 18. syyskuuta 2010

"Rakas päiväkirja..."

Blogi

Kun olen seurannut netissä ihmisten nettiblogin pitämistä, on toisinaan ajatus meikäläistä huvittanut, toisinaan naurattanut, toisinaan säälittänyt...ja nyt päätin itse aloittaa pitämään moista - onneksi en ole vannonut, olisin voinut syödä sanani tai sitten kiukussa olisi moinen jäänyt perustamatta. Rehellisyyden nimissä ei tämä uusi juttu ole. Kirjoittelin joskus takavuosina omille henk.kohtaisille sivuille yhtä sun toista. Omien sivujen pito vain oli suhteellisen työlästä, koska kumminkin loppujen lopuksi sisällöllinen "anti" oli se, mitä tahdoin ilmoille raapsutaa. Kumminkin tahtotila mietteiden ja ajatuksen juoksun yhdistäminen kirjoittamiseen on ajanut julkiseen raapusteluun ja tässä sitä ollaan.


Oravanpyörä; identiteetti vs. anonymiteetti

Tässä on dilemma, mitä kertoa itsestä ja mitä jättää kertomatta itsestään. Tosiasiassa jokaiselle ihmiselle tuo oma identiteetti ja itsensa tuntemus on lopulta tärkeä ja herkkä asia. Samalla jos halajaa avautua tekstissään jollain muotoa, tulee antaa itsestään jotain todellista ulos. Yleinen ratkaisu on heittäytyä täysin anonymiteetin taakse, jolloin sisällön ainoa paikka profiloitua on lukijan mielessa. Taitavasti tehtynä ehkä tämä on mahdollista, tosin en usko että se on kovinkaan helppoa. Uskon että itseni ottama linja on parempi, eli esiinnyn tavallaan pseudoanonyyminä. Eli pyrin esiintymään samalla anonyyminä (joka todellisuudessa edustaa jotain tiettyä persoonaan), samalla puen edustamani anonymiteetin teeskenneltyyn minä kuvaan. Ajatus on siis että haluan ehdottomasti luoda ja kiinnittää persoonan blogini taakse, mutta "sumentaa" itseeni kohdistuvan tunnisteen pois.
No-juu, menee filosofiseksi. Todellisuudessa tuttavat/tutut tunnistavat minut näistä höpötyksistä 5 sekunnissa, joten se siitä hienosta viestinnällisestä hifistelystä.

Sisältö

No mitäpä annettavaa tahdon tänne laittaa? ..kaikkea maailman ja taivaan väliltä. Itse "liikun" netissä aikalailla monenlaiselta sivustolta toiselle ja monenlaista kuonaa/juttua tulee vastaan, mitä haluaa korvamerkata ja ehkä jakaa muillekin...ottamatta kantaa informaation tasokkuudesta tai järjellisyydestä. 
Toinen asia tietysti on tuo ajatuksien purkaminen kirjoitettuun muotoon. Itse kun näen ja koen että olemme elon tiellä sen annetun ajan "tutkimusmatkalla". Näin ollen on sääli jos ei koettua dokumentoi..itse asiassa teknisen akateemisen koulutuksen omaavana koen että dokumentointi on pakko ja pohja uuden tiedon syntyyn. 
Juu, no näillä mennään, eli voisi siis todeta loppuun: "Rakas päiväkirja, kirjoitan sinulle ensimmäistä kertaa; terveisin HK3l40"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D