tiistai 26. heinäkuuta 2011

Norja

Huhhuh, johan oli taas ihmisolennon tempaus viime perjantaina. Mielipuoli-psykopaatti päätti Norjassa alkaa muokkaamaan maan toimintaa melkoisin väkivaltateoin..tai ainakin luuli muuttavansa. Jamppa 9 vuoden kestäneen suunnittelun jälkeen räjäytti lannotteista tehdyn pommin Oslon keskustassa yrittäen murhata ex-ministerin. No pääkohde ei kuollut, mutta melkein kymmenen muuta kuoli. No jotta tämä ei olisi riittävää, kaveri meni poliisiksi naamioituneena leirintäsaarelle, missä työväen puolueen nuoret pitivät vuosittaista leiriaan. Valepoliisi avasi tulen kolmella käsiaseella nuoria kohtaan. No puolustuskyvyttömät nuoret eivät eristyksessä olleelta saarelta mihinkään päässeet ja ampuja pääsi suorittamaan sairasta teloittamistaan rauhassa 3 tunnin ajan. Lopullinen kuolleiden määrä taitaa olla jotain yli 70 hengen paikkeilla. Saarella tiettävästi oli 650 henkeä (?), jos tuo luku pitää kutinsa, on ehkä varovaisesti oikein sanoa että olisi voinut raatoja tulla enemmänkin. Eilen (maanantaina) oli tuon tekijän oikeudenkäynti, jossa jamppa halusi perustella tekojaan..tosin tuossa teossa mitään perustelua sinänsä ole - sairasta on ollut meininki jampalla.

Eipä tule äkkiseltään mieleen vastaavaa länsimaalaista tapausta, ainakaan samassa täysin syyttömien kuolleiden mittakaavassa. Sairas oli teko..mutta sairaampaa melkein on se tapahtumavyyhti, joka alkoi välittömästi tapauksen tultua ilmi. Nimittäin kun Norjassa on ampumavälikohtaus, niin meillä SDP ja vihreät alkoivat mankumaan MEILLE tiukempia ampuma-aselakeja....ööö siis meillähän juuri tuli voimaan uusi ampuma-aselaki joka käytännössä on eräänlainen kieltolaki (laillisten ampuma-aseiden asekauppa on pysähtynyt tyysti) ja mitä tai miten meidän maan toimiin kuuluu/liittyy toisen maan tapahtumat? ..taas valtiomme poliitikoilta tempaus missä ei ole mitään rationaalista järkeä tai selitystä...vai olisiko toimille sittenkin selitys(?)

Nimittäin mm. vihreät, SDP, vasemmistoliitto ja RKP olivat puolueet, joille jäi hieman hampaan koloon kun eivät saaneet koulusurmien jälkeen maahamme totaalikieltoa. No näiden puolueiden takana on osakseen samat ideologiat ja tavoitteet tiettyjen asioiden suhteen. Kun ensiuutisoinnit oli Norjasta tulleet, Tuomioja (SDP) alkoi välittömästi huutamaan maamme aselain tiukentamista, perässä tuli vihreät ja vasemmistoliitto. Näiden tahojen lausunnoissa vilisi sanoja/virkkeitä: "automaattiaseet", "aseet ja niiden siviiliomistus ei kuulu sivistysvaltioon" (mm.Venäjä, Pohjois-Korea, Afrikka, Kiina, jne. ovat niitä sivistysvaltoita ja mm. Ranska, Saksa, Sveitsi, Ruotsi, Belgia ei ole????) jne. Eli siis sitä propaganda-tuubaa oikein isolla vaiheella; mikään, siis EI YKSIKÄÄN JÄRKEVÄÄ TAI PERUSTELTAVAA argumenttia tullut, itseasiassa jo terminologia oli niin pielessä että siitä tunnistaa jo melko suuren tietämättömyyden aihealuetta kohtaan. Edelleen; maassamme tapahtuu laillisilla ampuma-aseilla se 8-9 henkirikosta vuodessa, joissa osa on poliisin tekemiä ja iso osa itsemurhia. Tuosta luvusta noin 2 tapausta vuodessa on lyhyillä käsiaseilla toteutettuja, eli pistooleilla/revolvereilla...ainiin tähän päivään mennessä tänä vuonna maassamme ei ole tehty henkirikosta laillisella lyhyellä käsiaseella, eli sillä asetyypillä joka viimevuosina on jokaisen asevastustajan viestinnässä ollut se maamme pahin turvallisuusriski. Tosi tieliikenneuhrien ja raiskaustapausten suhteen tähän päivään mennessä on eräälainen maan historian ennätys tulossa..miksi se ei huolestuta poliitikkoja?

Ihmettelin moista poliitikkojen liikkeellepanoa ampuma-aselain kiristyksen suhteen, kunnes muistin että a.) "tietyn ideologiaporukan" luotsaama ampuma-aselain 2-vaihe lähestyy ja b.) pressan vaalit lähestyy. Eli nämä poliitikot alkoivat HETI Norjan ikävää tapahtumaa ja sen uhreja hyväksikäyttäen ratsastamaan aiheella saaden omia poliittisia tavoitteitaan läpi. No ampuma-aselakijupakka maassamme kokonaisuudessaan perustuu kansaan ja poliitikkoihin synnytettyyn stressiin. No jotta 2-vaihe saataisiin läpi (lyö viimeisiä nauluja laillisen ampuma-aseharrastamisen arkkuun), tulee porukka olla valmiiksi stressaantunut painamaan "Kyllä" -nappia äänestyksessä. Johan tuore sisäministeri tavallaan asian jo paljasti kertomalla että aseturvallisuus tutkitaan vuoden loppuun mennessä ja mahdollisesti tullaan puuttumaan vanhoihin, jo myönnettyihin ampuma-aselupiin - ts. juuri 2-vaiheen asiat ja aikataulu. Toinen tosiaan on pressan vaalit, en tiedä, mutta luulen että moni puolue uskoo tämän laillisten aseiden omistuksella ja ikävillä välikohtauksilla ratsastamalla saalistetaan omalle taholleen jonkinmoista menestystä. 

Asia mihin ei taaskaan kukaan kiinnitä huomiota, on niin Norjan kuin mm. meidän kouluampumatapausten todelliset syyt ja taustat. Jokelan ja Kauhajoen suhteen emme ikinä tiedä varmaksi, sillä tekijät ampuivat myös itsensä. No Norjan jamppa ei ampunut itseään ja mielellään vissiin avautuu kertomaan aivoituksistaan. Sisällöllisesti nämä ajatukset ei kovin kehuttavat ole, mutta yksi asia paistaa selvästi..Norjan mies jopa sen suoraan liene on ilmaissut niin 1500 sivuisessa manifestissaan ja muutenkin julkisuuteen. Tämä asia on myös yhdistävä kouluampujiin. Asia on psyykkinen pahoinvointi puitteita ja maailmaa kohtaan. Norjan jamppa tunnustautui ja on tunnustettu länsimaalaiseksi terroristiksi, eli tavallaan samaa kuonaa toimiensa suhteen kuin vastavat lähi-idän terroristit. Tämä jamppa oli puheittensa mukaan kyllästynyt politiikkaan ja siihen suuntaan, mihin oman maan linjaus oli ajettu monta vuotta. Hänhän sanoi hakevansa teolla muutosta yhteiskuntaan. Kouluampujien suhteen en tiedä missä viirasi, hehän olivat koulukiusattuja ja lääkityksen alaisia, joten ei niin rationaalisia päätelmiä välttämättä voi toimista vetää..jos nyt mistään vastaavasta teosta. Mutta kumminkin molempaa nuorta vaivasi psyykkinen pahoinvointi, joka ympäröi heitä. Kaikki kolme elivät monen monta vuotta ahdistuksessaan, kunnes se purkautui jokaisen kohdalla sillä äärimmäisen väärällä tavalla ja toimilla.

Eli kyse on siitä pahoinvoinnista. Itselläni herää kysymys että miten sitä pahointointia voi vähentää..tai ehkä tärkein kysymys syntyy siitä että miten sen syntyä voi vähentää tai estää? Oman ymmärrykseni mukaan koko Euroopassa on kuohunta päällä, kuten se on meidänkin maassamme. Kansa ei voi oikein hyvin missään, minkä vuoksi? ..ei ainakaan sen takia että Suomessa on jonkinlainen ampuma-aselaki..tai ehkä se luo hobista ahdistusta jollekin ideologiselle ryhmälle, mutta se on toinen juttu. Mitä on tuttujen ja kavereiden kanssa jutellut ja heitä kuunnellut, niin kaikki on kyllästynyt kuulemaan miten raha ei riitä mihinkään kansallisella tasolla ja silti rahaa työnnetään ulkomaille toisten maiden tuhlattavaksi ja eläkkeisiin. Jotkut omaavat maahanmuuttokriittisen näkökannan ja he nurisevat siihen liittyvästä toiminnasta maassamme. No toiset taas joistain koulutukseen ja työllistymiseen liittyvistä asioista..jotka ehkä tällä hetkellä koskettaa myös meikäläistä jollain lailla. Hyvin moni, melkein kaikki tuttavat ja kaverit nurisevat siitä kuinka maassamme ei saa tehdä mitään ilman kontrollia, kaikki on määritelty ja osoitettu kuka saa ja voi tehdä ja mitä. Jotkut harvat potevat myös pahaaoloa maassamme syntyvästä epäoikeudenmukaisuudesta..noin ihan yleisellä tasolla kuin omalla kohdallaan. Jokseenkaan en yhtään ihmettele miten perusuomalaiset ovat räjähdysmäisesti nousseet suosioon pienessä ajassa..tai tarkemmin sanottuna se on sitä meidän maan kansalaisten pahoinvoinnin purkautumista. Se on myös varma merkki maamme tilanteesta ja suunnasta.

Uusi, reilu kuukauden voimassa ollut ampuma-aselaki ja siihen liittyvä poliitikkojen kiristysvaatimus - se ei vähennä aseharrastajien pahaaoloa. Se on TAAS yksi laki, määräys, syrjintä ja epäoikeudenmukaisuus tätä nuhteetonta kotimaalaista harrastajaryhmää kohtaan. Se on vain yksi temppu, jolla vähennetään 670 000 rehelliseen kansalaiseen luottamusta. Luottamuksen puute maata ja sen johtoa kohtaan luo varmasti ainakin osaan tuohon yli puoleen miljoonaan kansalaiseen pahanolon siemenen maata ja sen politiikkaa kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D