lauantai 25. helmikuuta 2012

Epätasa-arvon lietsomista

Niin se Ruotsi sai sitten omaan "nukketeatteriperheeseen" uuden lapsen - onneksi olkoon siitä. Estelleksi nimetty tyttö on saanut mediaa ja lehdistöä raiteiltaan, roskalehdet tuuppaa "lapsi -liitettä" ja netissä äimistellään ja ihastellaan vaikka kuinka aihetta.

Jotenkin tuntuu ristiriitaiselta. En ole oikein ymmärtänyt nykypäivänä monarkian olemassa oloa. Siis on joku suku, joka nostetaan sukupolvelta toiselle korkeimmalle jalustalle, ilman mitään yhteiskunnallista funktiota. Jos vain sattuu syntymään tiettyyn perheeseen, lunastaa ilman ponnisteluja lottovoiton loppuelämäkseen..kirjaimellisesti. Nythän uutisoitiin lapsen syntymän myötä mitä kaikkia nimityksiä ja aatelointeja täytyy Estellelle langettaa ennen kuin mukula on edes virallisesti kastettu,

Ensinnäkin tämä touhu räikeintä epätasa-arvon ja tietyssä mielessä käänteisesti rasistista touhua mitä löytyy. Tuntuukin oudolta että Ruotsi harrastaa moista, sillä maahan pyrkii edustamaan tasa-arvon ilmentymää. Toiseksi touhu tuo mieleen kehittyvien maiden heimoasetelmat, esim.Afrikassahan jos sattuu syntymään "oikeaan" heimoon ja/tai sukuun, on parempiarvoinen koko elämänsä ajan. Puolestaan jos syntyy siihen "heikompaan" heimoon/sukuun, ei ole minkään arvoinen, voi olla että heimosotien aikana pääsee hengestään, tai vähintään käsistään itsestään riippumattomista syistä. 

En sano että Ruotsi tai/ja monarkinen systeemi olisi Afrikan toimien tapainen, mutta mekanismi mielestäni pohjimmiltaan epätasa-arvon ja syntyperän puolesta on sama.
- Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D