lauantai 12. toukokuuta 2012

Hyysäämistä = turhia rahareikiä

Tässä kun yhteiskunnassa on nyt ollut säästöliekki päällä ja porukkaa laitellaan duuneista pihalle, on uutisointien puolesta herännyt joitain kysymysmerkkejä. Nimittäin nyt viikon aikana on uutisoitu siitä, kuinka yhdistys nimeltä "nuorten  ystävät ry" on kritisoinut miten lasten on hyvä olla missäkin kasvuympäristössä mihinkäkin ikään asti. On puututtuu mm.siihen voiko lasta viedä markettiin kun on ympäristöhälinää yms. No joo, ymmärrän että tahtotila on hyvä ja etteikö olisi hyvä puntaroida erinlaisia tulokulmia asiaan, mutta....

Siis...jos nykyään luokitellaan mm.heitteille jättö mitä tarkempien määritteiden mukaan, sellaisten määritteiden, jonka mukaan esim.alle 12 vuotias ei saisi olla yksin kotona x tuntimäärää tai jollekin "väärälle" ympäristölle ei saisi mukula alttiutua muuten on joku virasto ovella ottamassa haltuun mukulaa, niin jotenkin ei voi sille tunteelle mitään että touhu lyö omassa mielessä tyhjää. Tässä maassa on suurin osa mm.yli 30 vuotiaista kasvanut aikoinaan nykymittareiden mukaan "heitteille jätön" määritteet täyttäen ja ei tästä kansasta ole nyt sen ihmeemmin kieroon kasvanut..tai toki riippuu näkökannasta. Ja eikö todellakaan luotetan yleisesti vanhempien omaan arviointikykyyn omia lapsiaan kohtaan..tai pitäisikö kysyä enemmänkin näin että eikö nykyajan vahemmat osaa kasvattaa mukuloitaan kun pitää jonkin toisen toimielimen alkaa suorittaa kasvatuksellista toimintaa?

Edelleen ymmärrän että erilaisia asioita ja skenaarioita pohditaan, mutta tietyt asiat ei tarvitsisi..tai saisi edes päästä "ääneen". Tämä hyysärimeiniki lopulta vain pehmentää ja mädännyttää koko yhteiskuntaa. No kumminkaan tämän itse hyysärimeinki ei sinänsä närästä, sitä nyt on tosiaan nyky-yhteiskunta täynnä, se edustaa kokonaisuudessaan tieytyn porukan jatkuvien menttaaliorgasmien hakemista, eli yritetään ylittää aina kerta toisen jälkeen uudestaan ja uudestaan jotain sellaista mielikuvallista "maailman parannustyötä", joka ei todellisuudessa vaikuta oikein mihinkään, mutta maksaa kansalle paljon.

Maksuasian suhteen päästään siihen tämänkin juttulätinan kliimaksiin, nimittäin näiden uutisointien eräs hämmästys herää omassa tietämttömyydessäni, en nimittäin ole tiedostanut että tämäkin yhdistys on ollut olemassa. Toki maamme on yhdistysten luvattu maa, eli siinä mielessä ei pitäisi paljon yllättyä. Yllättys oikeammin herää siinä että paljonko todellisuudessa maassamme mahtaakaan olla tällaisia yhdistyksiä, jotka pyörii veronmaksajien rahoilla, jotka elannon eteen tekee "työtä" niiden edellä mainittujen menttaaliorgasmiensa hakemisen eteen? 

Tämä yli 100 vuotta wanha "vaikuttajajärjestö" Nuorison ystävät Ry mainostaa pitävänsä riveissään noin 650 työntekijää ja suurin tukija on RAY..eli mitään liiketoimintaa ei työntekijöiden kustantamiseksi ole toteutettu. Tässä maassa on kumminkin suurin verovaroin rakennettu ihan maan hallinnon alaisiakin toimielimiä saman toiminnan tekemiseksi niin miksi pitää elättää joitain samaa toimintaa tekeviä rinnakkaisia elimiä? 

Toinen viikolla tullut toisen "vaikuttajajärjestön" vastaava uutinen oli vaade kerrostaloparvekkeisiin asennettaviin verkkoihin niihin asuntoihin, joissa on lemmikkieläimenä kissa. Tässä haiskahti aika voimakkaasti samanlainen "kiima" kuin siviiliasekieltoa ajavien tahojen toiminnassa, nimittäin vastaavasti oli huoleksi määritelty keksittyjä asioita ja jopa vääristelty pohjaa. Esim.jonkun olettamuksen pohjalta on huoli että "tuhoton määrä" tippuu kissoja parvekkeiltä..vaikka tietääkseni ei aiheesta ole mitään faktista pohjaa. Todellisuudessa lemmikkieläinten asiantuntijat (mm.eläinlääkäri) sanovat että parvekkeilta ei niinkään putoa vaan avonaisista ikkunoista. Toiseksi kissalla on ihmiseen nähden moninkertaisesti paremmat aistit kuin ihmisellä, ei se elukka noin vain itsellään tipu parvekkeelta alas. Taas herää kysymys että paljonko sitä itsekin on veronmaksajana maksanut/maksaa välillisesti tällaisen "huuhaa" -toiminnan ja sen tuloksen aikaan saamisesta?

En voi oikein sillekään ajatukselle mitään, että kyllä tässä yhteiskunnassa näinä säätöaikoina pitäsi kaikki tällaiset ylimääräiset härsät rahoituksen puolesta lopettaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D