tiistai 12. lokakuuta 2010

Afrikan koko

Harvoin ihminen puntaroi suhteellisuuksia ja mittasuhteita, tämä näkyy kaikessa jokapäiväisessä elämässä. Esimerkiksi poliitikko osaa kuntatasolla tehdä hylkäävän päätöksen kun kyse on rahasummasta, joka on hänelle käsiteltävissä, mm. "saako vanhustentalo kaupungilta 20 000€?" vastaus voisi olla että "ei" koska poliitikko ymmärtää jo omaan palkkaan verraten määrittämään että ko. summa on suuri. No kun samalta poliitikolta kysyy että rakennetaanko kaupunkiin infrastruktuuria kaupalliseen käyttöön 20 000 000€:lla, voi vastaus olla vanhustentalo -kysymykseen helpompi antaa ja se voi tulla myönteisenä nopeammin...ja vain siksi ettei ymmärretä onko tuo 20 000 000€ paljon vai vähän ja mitä vaikutuksia sillä todellisuudessa on. Poliitikon kompetenssipuute, tiedon vähyys ja alhaisen koulutuksen taso näkyykin usein huonoissa päätöksissä, kun ei oikeasti ymmärretä mitä tehdään.

Tuli netissä vastaan sitten mielenkiintoinen mittasuhdekuva Afrikan koosta, ei Intia, jenkit ja Kiina ole yhtään mitään pinta-alassa verrattuna..edes vaikka kaikki edelliset laskettaisiin yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D