sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Netti jökkii, tekniikka %(&%¤#"-KELE!

On tämä elo tekniikan ympäröivässä maailmassa komiaa...ensiksi ihminen oppii elämään omillaan, sitten se opetetaan rippuvaiseksi tekniikasta ja lopuksi tekniikka kompuroi - ole siinä sitten.
Tässä on ihmetelty ja äimistelty nyt jokunen päivä kun kallis laajakaista ei pelaa..tai antaa noin 10% luvatusta, kaikki latautuu niin h-i-t-a-a-s-t-i..jos latautuu ollenkaan. En tiä sitten surffaako joku meikäläisen laskuun langattomasti; tuon wlani biksin login mukaan ei. Toinen vaihtoehto on että joku "surffaa langallisesti" tai muuten vain joku haittaohjelma/fiirus on koneen onkaloissa...jota state-of-the-art -kallis fiiruksentorjunta softani ei tunnista - jälleen komiaa! Laajakaistani tarjoaa paikallinen ko. palveluntarjoaja joka mainostaa "uuden ajan tuotteita, wanhan ajan palvelua", kyllä täytyy todeta että touhu on ollut enemmänkin sitä että palvelu on uuden aikaista (=kallista ja välinpitämätöntä) ja tuotteet wanhan aikaisia (=hitaita, ei toimi, jne.)

No mutta eipä tämä tähän laajakaistaan jää. Itse olen jostain isänmaallisuuspuuskasta johtuen halunnut pitää Nokian lippua korkealla ja oman kontribuution touhuun laittanut ostelemalla ko. firman himmeleitä. Toki olen "maistanut vierasta hedelmää" ja sepä on aina maistunutkin herkulliselle jo pelkästään sen takia että ne vieraan valmistajan tekeleet on toiminut yleensä kiitettävästi, mm. sony-ericssonin laitteista on hyvät muistot. Noh reilu kaksi vuotta sitten ostin E71 noksun; oli kallis pisnesluuri, oli metallirunkoa, rosteritaustoja ja muutenkin myyjä vakuutti että laite on niin laadukas ettei maailma ole päällään laadukkaampaa kantanut. No miten kävi? ...kun aikaa oli kulunut tasan kaksi vuotta ja kaksi viikkoa, tuo tuotteistunut laadukkuuden synonyymi kyykkäsi itsestään. Omaan akateemisen tutkinnon tietojenkäsittelyn puolelta ja uskallan nyt aika 99.99% varmuudella sanoa ettei koneet tee itsestään mitään, mutta tämä E71 sekosi kuin kellon lyömänä. Olin pitänyt puhelinta todella hyvin, ei taatusti ollut kertaakaan pudonnut, ei naarmuntunut, ei mitään - siis en muista että olisin mitään objektia noin hyvin pitänyt kuin tuota - ja kun 2 vuotta + 2 viikkoa oli kulunut niin puhelimen ruudussa alkoi valikot vilkkua ja se soitteli/lähetteli viestejä itsekseen. Tästä tuli mieleen sitten salaliittoteoria valmistajan suuntaan, kuinkas sattuikaan että kun 2 viikkoa oli takuun loppumisesta kulunut laite itsestään alkoi temppuilla...siis eihän sellaisen sekoilevan softan tekeminen kelloon kytkettynä puhelimeen vaikeaa ole. Lisäksi ei ole valmistajan edun mukaista että jokin laite kestää hirveästi vuotta pidempään, elämmehän me nykyään kulutusyhteiskunnassa.

Noh työpaikka tarjoaa meikäläiselle myös luurin. Vaikka tahtotila olikin tuon E71:n jäljiltä siirtyä johonkin muuhun valmistajaan, ei se ollut mahdollista. Tämä siksi että "meillä on aina käytetty Nokiaa" ja "Nokia tukee meidän sovelluksia" -höpinöiden vuoksi. Nojuu, siis se meillä käytössä oleva postiserveri mitä puhelimella luetaan on ei-yleisestä linjaa tukeva, näin ollen etälukua varten täytyy olla omat eksoottiset softat ja tietty Nokian luurit ovat niitä mitkä tukevat ko hommaa. No kun en omasta pussista ole tämän luurin osto kiinni niin saman kait se on väliä vaikka Noksu taas matkaan kaupasta lähtee. Marssin paikalliseen yrityksemme valtuuttamaan luurikauppaan utelemaan vaihtoehtoja. Myyjä suitsutti E72 mallin perään, malli siis oli seuraava versio surkeasta E71:stäni, uutta olivat erilaiset rosterikuoret..samaa oli myyjän suitsutusadjektiivit mallia kohtaan kuin aikoinaan E71:stä itselleni ostaessa - kuikuilin muihin luureihin, ajattelin että eiköhän tuolle puhelimallille ole mahdollisuus annettu jo. Silmääni iski N97Mini, Nokian lippulaiva..tai siitä kompaktimpi versio. Autoissa ainakin olen huomannut että jos auto on jo tehtaalta tullessa "ekonomi versio", ei siitä iän myötä luksusta tule, päin vastoin se muuttu romuksi suhteellisen nopeasti. Puolestaan jos käytettynä hankkii auton, joka on valmistuessaan jonkun asteista luksusta, voi se jokusen vuoden päästä vielä olla hyväkuntoinen laadukkaiden materiaalien ja työn vuoksi. Niinpä luurikaupassa retkahdin tähän luksuskseen, eli N97Miniin.

Minulla nyt on ollut tuo duunin N97 käytössä noin 4kk ja on muuten surkein elektroninen viritys mitä olen omistanut...ja nuukana miehenä olen omistanut elämäni aikana aika paljon kaikkea elektroniikkaroskaa. On hienoja hetkiä kun huomaa parin päivän päästä että kukaan ei ole saanut yhteyttä puhelimeen kun tämä on kuulemma ilmoittanut "puhelimeen ei juuri nyt saa yhteyttä" vaikka puhelin on päällä, kentät täysillä ja virrassa täydet palkit. Puhelin kuuluu näihin uusiin puhelimiin missä on kosketusnäyttö ja käyttöjärjestelmä sen mukainen...no yhden softan käynnistys saattaa kestää 3 minuuttia ja sitten se ei lähde käyntiin ja viimeistään kun on tuskaillut ongelmien kanssa ja puhelimen edustajan kehoituksesta päivittänyt käyttiksen, ei puoletkaan aiemmista ohjelmista käynnisty lainkaan. Parasta N97 puhelimessa on se että tulevan puhelun vastaaminen kun tapahtuu kosketusnäytöstä, niin puhelimen sekoillessa ei näyttöön tule vastausnappia puhelimen soidessa...itseasiassa ruutuun ei tule mitään (on joko täysin musta tai valkoinen). Eli en tiedä kuka soittaa, enkä voi siihen vastata kun ei ole vastausnappia. No mutta onhan minulla kumminkin se mahdollisuus että nyt on Nokia niin saan sen työn sähköpostisynkan toimimaan...vai eipä sitä mahdollisuutta olekaan sen vuoksi, että Nokia ei suostu yhteistyöhön tämän eksoottisen postiserverivalmistajan kanssa niin ei synkkasofta toimii uudemmassa symbiassa mikä N97:ssa on - hienoa!

Nojuu, ei pitäisi vannoa, mutta on viimeiset Nokialaiset nämä mitä omistuksessa on. Haikeana olen katsellut muita merkkeja ja mallea, tosin uskoni menettäneenä "ei ne toimi sen paremmin kumminkaan"..vai toimisikohan sittenkin, ainakin iPhonea on kehuttu, hmmm. Mun puolestani Nokia voi kaatua ja mennä konkkaan, kaikki negatiivinen suuntaus mikä ko. firmaan on suuntautunut, on ansaittua; jos ei osaa tuotteita toimialamarkkinoilla tehdä, ei ole elinkeinolle sijaakaan. Ja mitä isänmaallisuuteen tulee niin taitanee aika vähän tähän maahan ko. firma koko tulostaan voittoa tuoda. Sama kuin hurrataan formuloissa Nico Rosbergia Suomalaisena..hän kun kumminkaan sitä ole.

Kiukuttelu puhelimista sikseen. Pitäsi alkaa jäljittää tätä nettiliikennettä, äkkiäkös tuosta katsoo onko pullonkaula tässä päässä vai palveluntarjoajan päässä.

Liittymän nopeusteusti: Download 0.13Mb/s, Uplouad 0.33Mb/s -ei ihmeemmin kehumista, DL pitäisi olla monikertainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D