lauantai 23. huhtikuuta 2011

EU kritiikkiä

Euroopan Unioni on ollut kyllä meikäläisen suussa aika ristiriitainen käsite. Tunnusta että aikoinaan kun aiheesta maassamme väännettiin päätöstä siihen menosta tai pois jäämisestä, olin sitä mieltä ettei kannata mennä. No kun päätös kumminkin oli toisenlainen, niin olen luonnollisesti pyrkinyt sitten ajattelemaan asiaa siltä kannustavalta kantilta. Ikäväkseni täytyy huomata että koko ajan on mieli muuttunut entistä synkemmäksi EU:ta kohtaan. Tiä sitten haukunko kaikkea negatiivisesta asiasta EUta, ehkä niin, mutten usko että nyt ihan hirveenkään kauas summaamisessa menee JOS laitetaan kaikki plussat ja miinukset pöytään.

Tiedän että löytyy tuhoton määrä ihmisiä jotka liputtaa edelleen, enemmässä määrin sellaisen EU:n suuntaan mitä se on meille ollut. Tosin ehkä se kriittinen ajattelu kohdistuukin myös niihin ihannointimittareihin ja katsontakantoihin. Nimittäin esimerkiksi "suurkuluttaminen" on asia mikä jakaa mielipidettä aikalailla. Toki on hienoa että mm. logistiikan kansiosta akkuporakoneen saa 10-15eurolla, toisaalta kun mikään ei mitään maksa, ei mitään osaa ihmiset arvostaa, eikä mistään kannata lopulta huolta pitää - kaikki kun on kertakäyttöstä. Tämä puolestaan ON JO muokannut ihmisten käyttäytymistä sekä tapaa ajattella, ja tämä on luonut mielestäni negaviitisen käyttäytymismallia jolla on jo jälkensä - ei ole mielestäni hyvä elää kuin lopun edellä. 

Samoin tukipaketit. Tämä on huvittava silmänkaantötemppu. Eli puhutaan kuinka paljon saamme tukea EU:ltä ja näin ollen maamme ekonomia elää EU:sta. Ööö..no ei ihan, jos katsotaan kuinka paljon maamme niin suoraan, kuin epäsuoraan maksaa EU:lle, niin raha vain kiertää ja voitelee sellaisia tahoja, joilla ei ole mitään tekoa Suomen kanssa. Lisäksi kun tämä raha tulee takaisin tukena, sen ohjaantuvuutta on vaikea jäsennellä siten, että se aidosti edistäisi maan tervettä elinkeinotoimintaa. Käytännössä tavalla tai toisella tuo raha häviää byrokratiaan ja loppu vääristää mm. liiketoimintamalleja maassamme. Ja aivan lopuksi koko touhu vain vahingoittaa mm. yrittäjyyttä tässä maassamme.

Omalla paikkakunnallani (noin 50t henkeä) on parhaimmillaan ja sen välittömässä läheisyydessä ollut 4-5 opetusalan organisaatiota, jotka ovat tarjonneet kone- ja metallialan koulutusta. Nyt touhu on ajautunut siihen että ensi syksyyn mennessä on enään yksi ja senkin rahoitus on katkolla. Kumminkin alueella on paljon metallialan organisaatioita ja kysyntää. Touhun hyytymisen syynä on rahoitus ja strategiset linjaukset, kumpaakin ohjaa jollain muotoa EU. Eli kun puhuttiin vaalien alla kovaan ääneen "uusien työpaikkojen" synnyttämisestä ja samaan aikaan romutetaan viimeisiäkin rippeitä hyvinvointivaltiosta koulutuksien alasajolla, on toiminta TODELLA metsässä. En tiä sitten ketä syyttää, onko se sitten EU vai oikeammin meidän päättäjät jotka ovat menneet ja menevät EU:n talustushihnassa. Tosi asia vain on että maassamme on esimerkiksi paikkoja joissa ei ole varaa pitää edes katulamppuja päällä, koska ei ole varaa..eli se siitä EU:n hyvinvoinnin jakautumisesta, kumminkin tuntuu meillä olevan varaa rahoittaa edelleen muiden maiden ylivarojen elämistä velalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D