lauantai 14. toukokuuta 2011

Hallituksen synty made in Finland

Tuohon edelliseen rutinaani jatkoa. Pysähdyin ihmettelemään meidän "oikeusvaltio-demokratia-länsimaa" -systeemin poliittista päätäntävallan syntyä. Siis...meillä kansa äänillään valitsee 200 päättäjää, joista puoluejaon mukaan tulisi enemmistöstä syntyy hallitus, loppu jää oppositioon.

Noh, oman oikeudentajun mukaan hommahan luonnollisesti tulisi edetä niin että AUTOMAATTISESTI vaaleissa eniten ääniä saaneet puolueet muodostavat hallituksen. Eli tänä vuonna (2011) oli tuo 50% ylitys puolueittain kannatuksien mukaan syntynyt kokoomuksesta, SDP:stä ja perussuomalaisista. Tällä tavoin vaaliuurnilla ohjattu KANSA TAHTO ohjautuisi muös hallituskokoonpanoon niin kuin tulisi mennäkin.

No kummastusta herättä se että nyt vaaleissa eniten ääniä saanut puolue (Kokoomus) muodostaa hallituksen. Toki nyt joku älähtää että se ei ole mikään laki että näin tulisi olla, mutta käytännössä käsittääkseni näin aina on pitkälti vain ollut. Mitä tämä nyt tarkoittaa? ..se tarkoittaa sitä että jakautuneen/hajautuneen kansan tahdon sijasta keinotekoisesti synnytetään päätäntävalta eniten ääniä saaneen puolueen pillin mukaan. ELI..touhu lähenee enemmänkin aatteellista/ideologista diktatuuria, kuin demokratiaa. Lisäksi kummastuttaa se että päätäntävallan useiden kymmenten kysymysten edellä yksi nostetaan kynnyskysymykseksi ja tehdään siitä hallituskokoonpanon muodostajan. Eli tänä vuonna Portugali/EU vakausjärjestelmä määräsi myös sen, kuinka kymmenet MUUT SUOMEA KOSKEVAT ongelmat/kysymykset ratkaistaan. Toki tämän vuoden suhteen persut itse tekivät mielestäni mokan jäämällä omasta tahdostaan pois hallituskeskusteluista. Toki on hienoa ja kunnioitettavaa että poliitikko pitää sanansa, mutta kokonaiskuvassa persut pitivät yhdessä asiassa sanansa ja samalla silmän räpäksessä periaatteen vuoksi pettivät kymmeniä muita lupauksia. En olisi uskonut että persut olisivat olleet niin naiveja että kuvittelivat kiukuttelemalla ja olemalla ehdottomia saavuttavansa kaiken mitä ITSE sanelevat.

Toki joku voi ajatella että "näin saadaan sopuisa päätäntävalta" tai "näin toimien elämä on helppoa"..öö siis mitä helvettiä?!?! Vaikeat ja kipeät asiat EIVÄT KOSKAAN ole helppoja tai "hyvä fiilis pohjaisia" asioita päätettäväksi. Jos päätöksenteko tähtää hyviin fiiliksiin, on varma että päätös ei ole koskaan kriittisesti rationaalisesta/älykkäästi perusteltu..ts.päätös on huono.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D