sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Osama ja Obama

No nyt on sitten saatu se itse pääper*ele hengiltä, näin iloisesti tuo "länsimää-jenkkilä" aiheesta luotsaa kun Osama Bin Ladenilta on maallinen vaellus lopetettu. Huvittavaa ja samalla on surullista huomata kuinka Yhdysvallat käyttäytyy niin kansana kuin päättäjiltään yhtä primitiivisesti kuin heidän parjaamat Lähi-Idän -immeiset. Turuilla ja toreilla melutaan ja juhlitaan jonkun ihmisen kuolemaa (?), enään puuttuu se lippujen polttelu ja joukossa ilmaan ammuskelu konetuliaseilla...tai mistä minä tiedät vaikka he sellaista ovat harrastelleet jo aiheen tiimoilta. 

Vakavasti ottaen surkea juttu on se, että kuinkahan paljon mahtaa todellisuudessa maailman turvallisuus järkkyä. Nimittäin itse en usko jenkkien lapsenomaiseen analogiaan, jonka mukaan yhden kekkulin henkiltä ottaminen tuo turvan maailmaan, päin vastoin. Tämä tapettu jamppa edusti hengellistä johtajaa ääriliikkeelle, ts. paha pelko on että touhu muistuttaa palavan nesteen heittämistä avotuleen. Vieläpä tilannetta ei helpota se että jamppa oli aseeton ja ehkä liene pidätettävissä...ylipäällikön tappokäsky vain vei touhun tappoon/teloitukseen/murhaan, millä nimellä nyt sitä kutsuu. Toki Obamalle tempaus oli poliittisesti mitä loistavin, hän kun ei kait ole kovinkaan parhaassa nosteessa maassaan ole ollut vaikka tiettävästi huomattavasti parempi maan päämies hän on ollut kuin edeltäjänsä.

Toivotaan ettei tästä nyt suurempaa harmia eskaloidu, harvemmin tosin se väkivalta vähentää väkivaltaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D