sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Rehellisyyttä vai politiikkaa

Tänään tuli persuilta ilmoitus, jonka mukaan jäävät hallituskeskusteluista pois oppositioon. Ilmoitus on monella tapaa mielenkiintoinen ja samalla jokseenkin surullinen. Ilmoituksen taustalla oli hallitusneuvotteluissa päivän polttavaksi noussut Portugaliln tukiraha ja vakauttamisjärjestelmät. Persut ennen vaaleja olivat näitä vastaan ja tekivät harvinaisen hattutempun siinä mielessä että pitivät sanansa vaalien jälkeen. Tosin hinta tässä politiikassa harvinaisessa tempauksessa oli se että eivät hallitukseen päässeet/menneet.

Erikoista on se että kyllähän persuilla oli muutakin suuntuauksia ja lupauksia kuin valuuttavakautusasiat ja muiden maiden lainojen takaaminen. Jos tarkkoja ollaan niin Portugalia koskeva pohja saavutettiin osakseen persujen ansiosta..tosin persut ilmoittivat että se ei riitä. No oppositioon jääminen jäävää sen VAIKUTTAMISMAHDOLLISUUDEN, mitä hallituksessa persuilla olisi ollut mahdollista napata. Näin ollen vaikka he pitivät sanansa Portugalin suhteen, he vetivät vessapytystä alas kaikki muut vaalilupaukset. Jostain näkökannasta katsottuna persuille annetut äänet menivät hukkaan.

Surullista on se että persut ovat kaikki edelliset vaalikaudet olleet "räksyttävä" pienryhmä oppositiossa, nyt oli kaikki kyky ja mahdollisuus nousta monta tasoa ylemmäksi, mutta he valitsivat edelleen se räksyttävän linjan..vain jo muutaman viikon jälkeen vaaleista. Jotkut tutkijat väittävät tempausta laskelmoiduksi ja erittäin edulliseksi persuille, sillä heillä on nyt 4 vuotta aikaa osoitella sormella hallituksen toimintaa ja kerätä samalla itselleen irtopisteitä. Toisaalta kyllä heidän kannatus omaehtoisesta hallituksesta poisjäämisen vuoksi laskee varmasti..ehkä jopa aika paljon.

No hallitukseen liene on sitten punkeemassa mm.vihreät, eli touhu tulee jatkumaan saman kuin viime vuodetkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D