keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Millainen on Suomi 10 vuoden päästä?

Eletään mielenkiintoisia aikoja...jokseenkin huolestuttavia sellaisia. Väkisin tulee mieleen pohtia sitä millaisessa maailmassa ja maassa sitä asustaa 10 vuoden päästä, jos nyt ylipäätänsä on hengissä. Ensinnäkin toki on huoli omasta maasta ja yhteiskunnasta. Sitä pitkään tässä on ajatellut että tässä suuntaus on syntynyt maan sisäistä typeryydestä johtuen. Mutta nyt on herännyt kuvitelma että olisiko noin että meidän sisäpolitiikka olisikin enemmän ohjannut maamme ulkopuoliset tekijät. 

Kreikka on nyt ollut päällimmäisenä viimeiset puoli vuotta. Jotenkin kiukututtaa koko tukirallatus. Kuten olen aiemmin maininnut, meillä tässä maassa on ERITTÄIN paljon tarvetta valuutalle ja rahalle - moni asia on tukea vailla, etenkin kansan syrjäytyminen huolestuttaa, ehkei nyt itseni kohdallaan vaan lähinnä huomattavasti nuorempien sukupolvien kohdalla. Meillä nimittäin ei ole yhteiskunnassa rakenteellista resurssia tulevien vuosien aikana ja sitä ei yhteiskuntamme välttämättä kestä. Kreikan suhteen ei tuo helpotusta se että vaikka sinne on annettu vaikka kuinka rahaa, ei heillä ole ohjelmaa jaloilleen nousuun. Toisin sanoen kaikki raha mikä sinne menee, menee hukkaan. No päällimmäisenä sitten on tullut uutisoinnit että Kreikka hankkii monta sataa panssarivaunua ja julmetun kalliita häivelaivaoja..eli sinne ne rahat menee. Kreikka on jotenkin melko sekaisin, siellä kouhuu ja kohisee, varmaan maa on jonkun asteisen vakavan sisälliskapinan ja vallankaappauksen alla. Viimeisimpänä oli juttua kuinka miljoonia euroja on Kreikassa huijattu eläkerahastojen kautta...ja nyt he sitten itse laittavat kansan äänestyksen tekemistään. Öö..siis kun massit on tullut niin sitten he todennäköisesti haistattavat paskat koko touhulle - huhuh!
No mutta onneksi meillä on vakuudet, näin meidän "talousasiantuntija-ministeri" julkisuuteen julistaa..eli siis me annettiin melkein oman vakaussumman verran ylimääräistä rahaa Kreikalle ja sanotaan että se on meidän vakuus. Käytännössä siis tuo koko summa jää Kreikkaan, emme menetä vain meiltä pyydettyä summaa vaan myös sen "vakuusrahamäärän"..jonka annoimme vapaaehtoisesti - tyhmää touhua!

Kun sain lukea uutisista Kreikan sotavarustelusta muistui mieleen meidän kymmenien miljoonien eurojen arvoisten armeijan kalustojen romuttamisesta. Näinä hetkinä on saanut myös lukea meidän vanhan sotavihollisen Venäjän (/Neuvostoliitto) ilmoittavansa halusta laajentua takaisin suurvallaksi, mitä se oli joskus jokunen aika sitten ennen 1900 lukua. Samaan hengenvetoon Venäjä ilmoitti oman armeijan huimasta varusteluohjelmasta: 500miljardilla uudistavat kalustoa vuoteen 2020 mennessä. Meillä puolestaan SDP:n puolelta on pyritty ajamaan alas omaa armeijaamme ja heillä on ollut junailut mm. yksityisen aseomistuksen kieltämiseen maassamme..jotenkin tulee mieleen fraasit ja letkautuksen jonka mukaan aseeton kanssa on helppo alistaa.

Kansan alistamisesta tuli mieleen Israel. Vuosien varrella on silloin tällöin aina vilautellaan Israelin sotatoimista ja sapeleiden kalisteluista. No nytten on tuossa vilahdellut juttuja Israelin ohjuskokeista ja tahtotilasta hyökätä Iraniin. Villeimmät vaikkaukset ovat laskelmoineet että Israel hyökkää Iraniin kahden viikon sisällä. Samaan aikaan Yhdysvallat vetäytyy kovaa vauhtia Irakista pois. Wikileaksista on jo pitkään vuodettu Israelin varustautuneen suursotaan viimeiset 2-3 vuotta. Olisiko nyt sitten niin että tästä alkaa se suurempi kapina sitten. Huolestuttavaa on että noilla osapuolilla on kummallakin suhteellisen lopullisia aseita käytettävissä, puhumattakaan taustoista. Iranihan ei rajoitu vain kyseiseen valtioon, vaan siihen samaan kimppaan tulee laskea yli 20 muuta arabimaata. Lisäksi mahdollisesti Venäjä ja Kiina on Israelilla vastassa. Puolestaan Yhdysvallat, jotka ovat olleet Israelin kumppaneita toisen maailmansodan jälkeen "holokaustikortin -käytön" myötä, on kiusallisessa välissä, nimittäin Yhdysvallat on sitoutunut taloudellisesti hyvin paljon mm. Kiinaan ja vastaavasti suurempi arabimaiden sorkkiminen epävakauttaa energiavarantojen kiinnityksen.

Muistan kun telkkarista on tullut dokkareita maasta joissa on johto muuttunut vallankaappauksen/vast. myötä tyysti. Näistä maista esitettiin videomateriaalia ennen johtoa, videossa kansa on vapaasti harrastanut ja voinut hyvin. Johdon vaihtumisen myötä on kansa alistettu asumaan sorrossa ja jossain "lantamajoissa". Mykistyttävää oli huomata kuinka nopeasti taantuminen näissä valtioissa oli tapahtunut, puhutaan joistakin vuosista. No nyt on Brittiasiantuntija ennustanut että se kolmas suuri kapina tulee 2018 mennessä; Lähi-Itä tappelee, Ranska kalistelee, Venäjä laajentaa wanhoihin rajoihin, jne. - huolestuttavaa.

Kaikesta synkkyydestä huolimatta on kumminkin huomattava että meidän näkökulmasta tarkasteltaessa todelliset intressit yleisesti eri osapuolien sotimiseen ovat liittynyt maiden taloudellisiin lähtökohtiin. No puolestaan EU ja nämä rahasotkut eivät näytä hyvältä, luulen että montaa asiaa peitellään julkisesti pitäen illuusiota toivosta yllä. Kumminkin lopulta tämä EU ja rahasotku purkeentuu jotenkin, toivottavasti ei sotimalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit kommentoida höpötyksiäni/juttujani..pidätän kumminkin oikeuden katsastaa ja hyväksyä kaikki kommentit ennen julkaisua :D